İthal Hurda Atığa Kota Getirilmesi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasından alınan 02.07.2019 tarihli ve 15961 sayılı yazıda, Çin’in dışarıdan hurda atık ithalatını sınırlandırması neticesinde, Avrupa Birliği’nin hurda fiyatlarını aşağı çekmesi Türkiye’nin geri dönüşüm sektöründeki iç piyasa dengelerini de olumsuz yönde etkilediği ve mevzuata uygun olarak ithal edilen atık fiyatlarının düşmesiyle, ülkemizde geri dönüşümde hammadde olarak toplanan hurda atıkların fiyatlarının düştüğü; böylelikle yurt içinde toplanan atık alımında yaşanan azalmanın toplanan atık miktarındaki düşüşü de etkilediği bildirilmektedir.
Bu kapsamda, iç piyasa dengesinin korunması ve kendi atığımızın geri dönüşüm ile ekonomiye kazandırılması amacıyla atık envanteri göz önünde bulundurularak, hurda atık ithalatına kota getirilmesi için gerekli girişimlerde bulunulması hususunda karar alındığı bildirilmektedir.
Konuyla ilgili varsa görüşlerinizin Word formatında 15 Temmuz pazartesi gününe kadar eda.guneysu@tobb.org.tr; adresine bildirilmesini rica ederiz.

