Onursal Üyeler


  • FERSEN KINAYYİĞİT – KOMPOZİT SANAYİCİLERİ DERNEĞİ
  • İSMAİL HAKKI HACIALİOĞLU – KOMPOZİT SANAYİCİLERİ DERNEĞİ
FERSEN KINAYYİĞİT – KOMPOZİT SANAYİCİLERİ DERNEĞİ

Hakkında

Kompozit Sanayicileri Derneği, Türk Kompozit Sanayi’nin ham madde, yarı, ara ve nihai ürün üreticilerini, tedarikçilerini ve akademik kurumlarını temsil eden, kar amacı gütmeyen bir dernektir. 18 Mayıs 2005 tarihinde kurulmuştur.


İletişim

Yenişehir, Ankara Cd. No:360 Office Plaza 405 Kat:3 Daire:68, 34912 Pendik/İstanbul

Tel: +90 (216) 685 12 68
E-posta: info@kompozit.org.tr
Web: www.kompozit.org.tr

İSMAİL HAKKI HACIALİOĞLU – KOMPOZİT SANAYİCİLERİ DERNEĞİ

Hakkında

Kompozit Sanayicileri Derneği, Türk Kompozit Sanayi’nin ham madde, yarı, ara ve nihai ürün üreticilerini, tedarikçilerini ve akademik kurumlarını temsil eden, kar amacı gütmeyen bir dernektir. 18 Mayıs 2005 tarihinde kurulmuştur.


İletişim

Yenişehir, Ankara Cd. No:360 Office Plaza 405 Kat:3 Daire:68, 34912 Pendik/İstanbul

Tel: +90 (216) 685 12 68
E-posta: info@kompozit.org.tr
Web: www.kompozit.org.tr

2017 Kompozit Sanayicileri Derneği | Tüm hakları saklıdır

Mikro İşletmeler Kredi Paketi

Kasım 9, 2020
Sunu1-10-1200x675.jpg

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından oluşturulan Mikro İşletmeler Destek Paketi kapsamında cirosu 3 milyon TL’yi aşmayan KOBİ’lere Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası aracılığıyla 100 bin TL’ye kadar kredi kullandırılacaktır. T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Hazine destekli kefalet işlemleri kapsamında Mikro İşletmeler Destek Paketi için Kredi Garanti Fonu A.Ş.’ye (KGF) kefalet limiti tahsis etmiştir. Paket kapsamında ilk aşama 01.11.2021 tarihine kadar olan ödemesiz dönem olup bu dönem aynı zamanda Program kapsamında bankalar tarafından yararlanıcılara tahsis edilecek limitler çerçevesinde kredi kullandırımlarının yapılacağı dönemdir. Bu tarihten sonra limit mevcut olsa da kullandırım yapılmayacaktır. Paket kapsamında sunulacak kredilere sabit faiz uygulanacaktır.

Duyuru (Halkbank): https://www.halkbank.com.tr/22980-mikro_isletme_destek_paketi

Duyuru (Kredi Garanti Fonu): https://www.kgf.com.tr/index.php/tr/urunlerimiz/hazine-destekli-kefaletler/mikro-isletmeler-destek-paketi

Uygun yararlanıcılar ve kredi üst limitleri: Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre kurulmuş, yurtiçinde veya Türkiye’deki Serbest Bölgelerde faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişi işletme statüsünde olan ve cirosu 3 milyon TL’yi aşmayan KOBİ’ler

Ciro üst limiti Kredi üst limiti KGF kefalet üst limiti
0 – 1.000.000 TL 50.000 TL 40.000 TL
1.000.001 – 3.000.000 TL 100.000 TL 80.000 TL

Paket kapsamında kullandırılabilecek Kredi türleri:

  • Taksitli ya da Rotatif Olarak Kullandırılacak Krediler
  • Nakit Çekime Kapalı Kredili Mevduat Hesabı

Paket kapsamında sağlanan Kredi dışı ürünler (Halkbank):

  • Nakit İşletme Kredisi
  • Aylık Eşit Taksitli Kredi (AET)
  • Rotatif Kredi
  • Mal Alımına Yönelik TL Teminat Mektubu
  • Paraf Ticari Kredi Kartı
  • Garantili Çek
  • Kurumsal Kredili Mevduat Hesabı (KMH)
  • Doğrudan Borçlandırma Sistemi (DBS)

Kredi koşulları:

  • Kredi kullandırımının yapılacağı bankalar:
    • Halk Bankası
    • Ziraat Bankası
    • Vakıfbank
  • Vade: 01.11.2021 tarihini aşmamak kaydıyla azami 12 ay ödemesiz dönem olmak üzere toplam 48 ay
    • İlk aşama 01.11.2021 tarihine kadar olan ödemesiz dönemdir. Bu dönem aynı zamanda Program kapsamında bankalar tarafından yararlanıcılara tahsis edilecek limitlerin aşağıda belirtilen kredi ürünleri yoluyla kullandırımlarının yapılacağı dönemdir. Bu tarihten sonra limit mevcut olsa da kullandırım yapılmayacaktır.
    • İkinci aşama ise ödeme dönemidir. 01.11.2021 tarihine kadar yapılan kullandırımlar (ve varsa geri ödemeler) sonrası oluşan risk bakiyesi bu tarih itibariyle 36 aylık bir ödeme planına bağlanacaktır.
  • Ücret ve Komisyon:
    • Banka verdiği kredi karşılığında yararlanıcılardan her bir kredi kullandırımı için yalnızca kredi tutarının azami %0,5’i oranında komisyon tahsil edebilir.
    • KGF, verdiği kefaletler karşılığında yararlanıcılardan her bir kefalet kullandırımı için bir defaya mahsus ve peşin olarak kefalet tutarının %0,5’i oranında bankalar aracılığıyla komisyon tahsil eder. Yapılandırma durumunda yararlanıcılardan, kefalet bakiyesi üzerinden %0,5 oranında bankalar aracılığıyla peşin olarak komisyon tahsil edilir.
    • Banka, Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında kullandıracakları kredilerden, üçüncü kişilere yaptıracakları işlemler (ekspertiz, sigorta vb.) için ödeyecekleri masraflar ve bu başlıkta belirtilenler dışında herhangi bir ad altında masraf, ücret ve komisyon talep edemez.
  • Yararlanıcı hakkında ve yararlanıcı ve/veya ortaklarının ayrı ayrı ya da birlikte % 25 ve üzeri hisse ile ortak olduğu şirketler hakkında, krediye başvuru sırasında iflas kararı, fesih, iflas erteleme kararı, iflas erteleme tedbir kararı ve konkordato kararı olmaması koşulu aranır. Bu koşul Bankanın kayıtlarından anlaşılamadığı takdirde yararlanıcıdan alınan yazılı beyan ile tamamlanır.
  • Yararlanıcının Bankaya başvuru tarihine göre Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezinden alınmış son Kredi Limit, Kredi Risk, Tasfiye Olunacak Alacaklar Raporunda “Bankalarca Kredilerin ve Diğer Alacakların Niteliklerinin Belirlenmesi ve Bunlar İçin Ayrılacak Karşılıklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” uyarınca donuk alacak olarak sınıflandırılmamış olması ve 24/12/2013 tarihli ve 28861 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca “Tasfiye Olunacak Alacaklar ile Zarar Niteliğindeki Alacaklar” hesabında izlenen alacaklar niteliğinde olmaması gereklidir.
  • Yararlanıcıya tahsis edilen kefalet tutarının azami %10’ununa karşılık gelen kredi tutarı işletme harcamalarında kullanılmak üzere nakit olarak verilebilecektir. Bu kapsamdaki kullandırımlar için belge ibrazı zorunluluğu bulunmamaktadır; ancak Bankalar tarafından yararlanıcının kredibilitesinin yüksek olduğunun ve işletmenin nakit kullanım ihtiyacının makul olduğunun değerlendirilmesi gerekmektedir.

E-Bülten - Dergi Üyeliği

X