e-bülten üyeliği

Olağan Genel Kurul Toplantıları Hakkında

Nisan 13, 2020
Görsel-Template-1-1200x675.jpg

Ticaret Bakanlığı’ndan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) gelen 19.03.2020 tarihli ve E-00053356610 sayılı yazıda COVİD-19 salgınının yayılmasını engellemek amacıyla, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununda anonim ve limited şirketlerde olağan genel kurul toplantılarının elektronik ortamda yapılabilmesi ile ilgili düzenleme yapılmıştır.

Bu kapsamda;

Ø  Şirket ana sözleşmelerinde veya esas sözleşmelerde “kurul toplantılarının elektronik ortamda gerçekleştirilmesi” hükmü bulunmasa bile  “Elektronik Genel Kurul Toplantı Sistemi” ve “Elektronik Yönetim Kurulu Sistemi” üzerinden söz konusu toplantıların gerçekleştirilebileceği,

Ø  Elektronik ortamda kurul gerçekleştirmesine imkan tanıyan hükme ilişkin sözleşme değişikliğinin ise, bundan sonra yapılacak ilk genel kurul toplantısında yapılması gerektiği vurgulanmıştır.

Ø  Bu sistemi kullanan ve genel kurul toplantısı gerçekleştirmek isteyen şirketlerde salgının önlenmesi amacıyla minimum pay sahibinin katılımının önemli olduğu, pay sahiplerinin genel kurul toplantılarına fiziki ortamda katılımda bulunmaksızın elektronik ortamda katılım sağlayabilecekleri hususunda inisiyatiflerini kullanmalarının önemli olduğu belirtilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

E-Bülten - Dergi Üyeliği